KMOP-1.1.3-09/C-2010-0007 számú pályázati projekt

Európai Uniós forrás segítségével fejlesztik az RFID technológiák és speciális jelöléstechnikai algoritmusok felviteli lehetőségeit a CLB Packaging Kft.-nél

A projekt célja olyan jövőbemutató jelöléstechnikai módszerek kialakítása, melyek elősegítik a CLB Packaging Kft. által gyártott dobozok és egyéb csomagolóanyagok egyszerű, gyors, könnyű, marketinghatást nem zavaró azonosítását. A projekt során olyan eljárásokat kívánnak kifejleszteni, melyek segítségével növelhetik piaci részesedésüket mind az FMCG, mind a gyógyszeripari, mind a kozmetikai luxustermékeket forgalmazó cégek piacán.

A projekt témája három fő szegmensre terjed ki, az RFID (rádiófrekvenciás azonosítás) alkalmazhatóságának vizsgálata a különböző csomagolásokon át, az UV-infra vonalkód megvalósíthatóságának feltérképezése mellett a QR kód felviteli lehetőségekig.
A kísérleti fejlesztés során a fentieket vizsgálni kell mind a dobozra, mind a dobozt bevonó fóliára történő felvitel esetén.

Mivel a modern mobiltelefonok már speciális vonalkódok olvasására is képesek, így az áruházban keresve a kód nem csak az árat, de a termék részletesebb leírását is megjelenítheti a mobiltelefonon a vásárlónak, így sokkal tudatosabb vásárlást és gyorsabb kiválasztást tesz lehetővé a termék dobozának szövegei között.
Az úgynevezett QR kód nem csak csomagolóanyagokon, de ruhákon, újságokban stb. fel-tüntetve képes a plusz információk papírfelhasználást csökkentő virtuális megjelenítésére.

A marketing tevékenység keretében elkészítik az új jelöléstechnikák piacának felmérése után a kivitelezhető marketing stratégiát, részt kívánnak venni kiállításokon, különböző üzletember találkozókon, valamint marketinganyagot, szakmai sajtóanyagot terveznek megjelentetni a fejlesztéseikről.
Az így kifejlesztett technikai megoldások lehetővé teszik, hogy a jövőben egyre terjedő elektronikus és speciális azonosítási rendszerekkel láthassák el a fogyasztói csomagolásra szánt termékeiket.
Az élelmiszeripar és luxus ipar elsődleges piaci elvárásokat fog támasztani ez irányban.
A jelenlegi vevőkör megtartása mellett az új progresszív technikákat elváró ügyfelek kiszolgálása is céljaik közé tartozik, hiszen mind minőségben, mind fizetőképességben e piacok jelentős értéket hordoznak számukra.

A projekt teljes költsége 127.800.000 Forint, melynek 45%-át (57.510.000 Ft-ot) a KMOP-1.1.3-09/C-2010-0007 Akkreditált klaszterek vállalati innovációjának támogatása című pályázat biztosítja az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában. Az így megvalósuló K+F+I eredmény során hatékony sorozatgyártás válik lehetővé a hazai és külföldi partnereink megfelelő kiszolgálásához.